Zbog sporne nabavke respiratora u ponedjeljak sastanak tužilaca i pripadnika SIPA

  • 02.05.2020. 16:43

U ponedjeljak bi se u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) trebao održati sastanak u vezi sa aferom oko nabavke 100 respiratora za potrebe FBiH koja je digla veliku prašinu u javnosti.

Kako je potvrđeno, sastanku bi trebali, osim nadležnih osoba iz SIPA, prisustvovati i predstavnici i istražioci Tužilaštva BiH te Tužilaštva Kantona Sarajevo. Sastanak je iniciran iz državnog tužilaštva, prenosi Klix.

Ugovor koji otvara mnoga pitanja potpisali su direktor FUCZ Fahrudin Solak i vlasnik poljoprivrednog gazdinstva "FH Srebrena malina" inače TV voditelj Fikret Hodžić. Prije sedam dana je, naime, stiglo 80 respiratora, ali ne zna se kada će stići još 20.

U namjeri preventivnog djelovanja na sprečavanju mogućeg kršenja Zakona o javnim nabavkama u istragu se uključila i državna agencija za javne nabavke koja je uputila zvanične akte kako FUCZ, tako i firmama koje se spominju kao izvršitelji usluge održavanja i instaliranja da dostave informacije o pomenutom nabavci.

Ova agencija je utvrdila i da "Srebrena malina" nije registrovana u sistemu javnih nabavki. Takođe, Agencija za lijekove, tek je 27. aprila izdala saglasnost "Srebrenoj malini".

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм