Obrazovanje

Zatražena provjera diploma u Parlamentu BiH

  • 15.01.2019. 18:30

Zatraženo je da svi zaposleni u Parlamentu Bosne i Hercegovine dostave diplome o stručnoj spremi na uvid. Provjeravat će se diplome svih zaposlenih s visokom i srednjom stručnom spremom.

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović danas je potencirao ovo pitanje na Kolegiju Sekretarijata.

Vehabović je nekadašnji inspektor visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, pa je u skladu s tim i predložio provjeru diploma zaposlenih u Parlamentu BiH.

"Kao sekretar Zajedničkih službi zatražio sam provjeru diploma VSS i SSS. Prvi sam ja na spisku. Mi smo najviše zakonodavno tijelo u BiH i tražim provjeru za sve zaposlene u Parlamentu BiH," kazao je Vehabović Patriji, ističući da se "prvo u svojoj kući pospremaju stvari".

Priča koju je objavio magazin “Žurnal” otvorila je Pandorinu kutiju o kupovini srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Bosni i Hercegovini.

Otkriveno je i to da su tri dugogodišnja službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imala nevalidne diplome srednje škole.

"Želim kao legalista da, tamo gdje mogu, iniciram provjere diploma," rekao je Vehabović.