Šef Delegacije EU u BiH

Zatler: U novembru dolazi stručnjak EU za migracije

  • 24.10.2019. 17:52

U novembru u BiH dolazi ekspert EU za migracije koji će sarađivati sa institucijama BiH, rekao je danas šef Delegacije EU u BiH Јohan Zatler u razgovoru sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Draganom Mektićem.

Mektić je upoznao Zatlera o tome da se intenzivno traži alternativna lokacija za smještaj migranata i da je prioritet rješavanje smještaja onih koji se nalaze u prihvatnom kampu "Vučjak" kod Bihaća.

On je rekao da vlast u Unsko-sanskom kantonu još nije ponudila adekvatnu lokaciju za novi prihvatni centar, koja bi bila prihvatljiva za finansiranje od EU, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Mektić je danas na sastanku sa britanskim ambasadorom u BiH Metjuom Fildom razgovarao o saradnji u istragama pranja novca, te edukaciji istražioca iz BiH u ovoj oblasti.

On je upoznao Filda o problemima u uspostavljanju saradnje sa Europolom, istakavši da zbog opstrukcija, BiH još nema punu saradnju sa Evropskom policijskom kancelarijom, dodaje se u saopštenju.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм