Zarobljena djeca iz BiH u Italiji vraćaju se kući uz pomoć Vlade Srpske

  • 27.03.2020. 11:46

Zahvaljujući Vladi Republike Srpske iz Italije se vraćaju 22 mlada sportista u BiH koji su tamo bili zarobljeni usljed krize sa virusom korona koji je potresao tu zemlju.

Posredstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta i njihove inicijative, predsjedavajući Savjeta ministara poduzeo je sve potrebne mjere kako bi se omladinci vratili svojim kućama.

"Kontaktirao nas je roditelj koji se obraćao na više adresa, ali kako je rekao nije naišao na razumijevanje. Onda su došli do nas i mislila sam da treba da reagujemo, naročito zbog toga što u toj ekipi ima 11 maloljetnika. Onda smo to na Štabu uputili prema zajedničkim institucijama da se reaguje po tom pitanju. Tu smo naišli na razumijevanja predsjedavajućeg Savjeta ministara koji je preduzeo sve potrebne mjere i dogovorili avion. Drago mi je da smo uspjeli ovo završiti, sada imamo organizaciju oko dočeka i testiranja", kaže ministar sporta i omladine Republike Srpske, Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Mladi sportisti iz Rima kreću danas u 5, a dolaskom u BiH na sarajevski aerodrom čeka ih redovna procedura provjera i testiranja na virus korona.

"Obratilo se prvo našoj Vladi, gospodinu Viškoviću, on je to prenio ministarstvu sporta, gospođa Davidović je odmah izašla u susret, svaka joj čast i velike čestitke. Oni su to uspjeli za dva do tri dana sve da riješe i da vrate našu djecu. Moje dijete je bilo mjesec dana u izolaciji, škola je bila završena, košarkaško prvenstvo isto", kaže jedan od roditelja za ATV.

Podsjećamo, riječ je o djeci koja su otišla kao košarkaši na školovanje u Italiju koja je trenutno najteže pogođena zemlja virusom korona.