Na snazi moratorijum o zabrani zapošljavanja

Zanavljanje radnih mjesta u Ministarstvu Bisere Turković

  • 26.06.2021. 18:18

Deset radnih mjesta, od savjetnika do šefova odsijeka biće otvoreno u Ministarstvu inostranih poslova BiH. Međutim, u resoru kojim upravlja Bisera Turković ne zapošljavaju, već zanavljaju radna mjesta. I dalje je na snazi moratorijum o zabrani zapošljavanja. 

"Pratićemo šta će se dešavati sa ovim radnim mjestima koje je tražila. Ali u svakom slučaju nećemo ćutati i nećemo dozvoliti njeno manipulisanje. Jer MInistarstvo inostranih poslova nije njeno, nije njena kuća i nema pravo da se ponaša na način kako se ponaša, a to je da ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum i da se stavlja iznad Predsjedništva BiH, što ona uporno radi", kazala je Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH. 


Zanavljanje znači da je neko radno mjesto upražnjeno jer je neko dao otkaz ili otišao u penziju. Pitanje je da li će se neka radna mjesta zanoviti za Srbe. 

Već dugo traje borba da se najviše rukovodeće pozicije popune srpskim kadrovima. 

"Tako lošim pozicijama su kumovali neki drugi koji su prije toga rukovodili MInistarstvom inostranih poslova. I nisu baš imali volje i strpljenja da se bave Ministarstvom inostranih poslova, da pozicioniraju ljude one koji će iznositi objektivne stavove o Bosni i Hercegovini a ne samo jedne strane. Mi u ovom trenutku radimo da poizicioniramo neke ljude iz reda srpskog naroda kako bi istina bila objektivnija", izjavio je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH. 

Od 14 rukovodećih pozicija, tek nakon pritiska javnosti četiri su pripala Srbima. Međutim, dvoje je i dalje u statusu vršioca dužnosti. S druge strane, Bisera Turković tvrdi da se u Ministarstvu na čelnim pozicijama nalazi 37 odsto Srba. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)