Slobodan Ujić

Za kretanje migranata po RS obratiti se MUP-u Srpske

  • 10.10.2018. 10:05

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić nije želio da komentariše proceduru prijave i registrovanja migranata u BiH, odnosno Republici Srpskoj, navodeći da je rad ove službe uređen zakonom.

Na pitanje Srne ko je zadužen da prati kretanje migranata koji slobodno, u grupama, prelaze preko teritorije Republike Srpske, Ujić smatra da to pitanje treba postaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, koje je formiralo Koordinaciono tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Srpske. 

Prema njegovom mišljenju, MUP-u Srpske treba postaviti pitanje koliko su uzeli izjava, odnosno intervjua, imaju li prevodioce, da li su ikada zadržali migrante šest sati, koliko je dozvoljeno, mogu li utvrditi njihov identitet... 

Na Palama su juče primjećene grupe migranata koje slobodno šetaju gradom, a Srna nezvanično saznaje da su se prijavili Terenskoj kancelariji Službe za poslove sa stranicima, odakle su, nakon evidentiranja, pušteni bez prijavljivanja policiji. 

U Bijeljini su jutros pronađena 24 ilegalna migranta, a od početka septembra ukupno su 244 migranta otkrivena na ovom području.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм