Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: U Njujorku još jedna blamaža Turkovićeve

  • 30.06.2021. 14:56

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Bisera Turković nije izbor SNSD-a, već kandidat stranke koja čini parlamentarnu većinu u zajedničkim institucijama BiH sa teritorije FBiH, jer se na tom nivou većina sastavlja i nema nikakve koalicije.

"To dobro zna Igor Crnadak koji je bio izbor Sarajeva za ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u prethodnom sazivu kada je taj princip napušten. Takođe, Crnadak zna i da Savjet ministara nema ništa sa pomoćnicima ministara, jer je to isključiva nadležnost ministra. Sam Crnadak je za vrijeme svog mandata srpsko mjesto - pomoćnika ministra za multilateralu, koje je i najjače mjesto u MIP-u, dao Bošnjacima da bi Dragišu Ducu Delića, kadra PDP-a, doveo na mjesto za opšte poslove jer ne zna jezik, a Srbina, karijernog diplomatu, je degradirao", istakla je Vulićeva u pisanoj izjavi.

Ona je navela da su "Bošnjaci Igoru Crnatku svezali zelenu kravatu i kupili mu kartu za avion samo da se voza i ništa ne radi, jer Bošnjaci vole Srbe koji ne smetaju, a koji se prodaju za avionsku kartu".

"Što se tiče sinoćnjeg obraćanja Bisere Turković u Savjetu bezbjednosti UN, ona je pokazala pravo lice BiH. NJeno obraćanje je slika i prilika današnje BiH - zemlje bez budućnosti, bez dogovora, bez poštovanja svih naroda koji u njoj žive. Još tužnije od svega je sama činjenica da je Bisera, takozvani diplomata, pokazala elementarano neznanje engleskog jezika. Da nije tužno, bilo bi smiješno, blamaža više za BiH", ocijenila je Vulićeva.

Ona je istakla da sve to jasno pokazuje da je BiH zemlja kojoj ne mogu pomoći ni strani tutori i jedina svijetla tačka BiH je Republika Srpska sa svojim institucijama i izabranim i imenovanim predstavnicima.

"Bez obzira na srpske konvertite i ljubomorne duše, SNSD će i dalje voditi politiku jačanja i prosperiteta Republike Srpske, a oni Srbi koji su u prethodnom mandatu bili na pozicijama samo da bi 'trgovali' radnim mjestima i provodili vrijeme po aerodromima prelazeći iz jedne biznis klase u drugu nisu vidjeli dalje od oblaka, tako da će i dalje ostati na nivou iluzija i žala za nezasluženim pozicijama", rekla je Vulićeva.

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок