Poslanik u PD PS BiH

Vulić: Šmitovo obraćanje parlamentu BiH je ismijavanje Srba

  • Извор: СРНА
  • 27.10.2021. 13:12

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da obraćanje Kristijana Šmita u parlamentu BiH predstavlja ismijavanje jednog konstitutivnog naroda.

Ona je napomenula da se prilikom ulaska u bilo koju zemlju EU traži kovid sertifikat, a prilikom predstavljanja u tuđoj zemlji mora se imati potvrda o tome ko vas tu šalje.

"Kojim papirom, kojim sertifikatom, kodom Kristijan Šmit dokazuje da je on visoki predstavnik? Gdje je potvrda Savjeta bezbjednosti? Obraćanje nekog turiste Predstavničkom domu čisto je omalovažavanje zajedničkih institucija i ismijavanje jednog od konstitutivnih naroda", rekla je Srni Vulićeva.

Ona je dodala da u pismu koje su klubovi poslanika dobili prevod glasi: "Kolege".

"Kakve smo mi to kolege? S kojim pravom nam se tako Šmit obraća? Ko i za šta je njega birao?", upitala je Vulićeva.

Ona je dodala da je BiH zemlja beznađa čim bilo kakav turista može govoriti u Predstavničkom domu.

"Pozivam sve turiste koji dođu u BiH da upute poziv za obraćanje u Predstavničkom domu jer to nije institucija, već turistička atrakcija", ocijenila je Vulićeva.

Ona je rekla da Šmit, "turista u BiH i samoproglašeni naredbodavac", nije čak ni pročitao da je Parlamentarna skupština BiH ustanovljena Ustavom BiH i da se sastoji od dva doma - Predstavničkog i Doma naroda, te da se sve zakonodavne odluke donose usvajanjem u oba ova doma.

"Kad već oslovljavate Predstavnički dom kao `vrhovno parlamentarno tijelo`, što je netačno, vaše pismo je trebalo proslijediti u sektor za odnose s javnošću koji realizuje posjete gostiju i pojašnjava ulogu i nadležnost Parlamentarne skupštine uz napomene da se posjete organizuju uz najavu putem obrasca na veb-stranici", navela je ona.

Iz parlamenta BiH najavljeno je da je Šmitovo obraćanje poslanicima Predstavničkog doma predviđeno za sutra u 12.00 časova.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)