Poništena presuda Sakibu Mahmuljinu

Vulić: Nastavak morbidnog omalovažavanja srpskih žrtava

  • Извор: СРНА
  • 10.11.2021. 18:38

Odluka Apelacionog vijeća Suda BiH da poništi prvostepenu presudu i kaznu Sakibu Mamuljinu za ratne zločine nad Srbima samo je još jedna potvrda necivilizacijskog i morbidnog način ponižavanja srpskih žrtava od pravosuđa BiH kojim upravlja SDA i političko Sarajevo, izjavila je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

"SDA u svojim rukama posjeduje sve poluge BiH pravosuđa koje funkcioniše po principu `kadije koje tuže i sude`. Zemlja u kojoj suza Srpkinje za sinom ne znači ništa, dok suza Bošnjakinje je blago, i nije zemlja koja zaslužuje da postoji", rekla je Vulićeva.

Ona je rekla da duboko vjeruje u pravdu, te da će kad-tad istina i pravda izaći na vidjelo, ali je upitala da li prilikom ovakvih presuda sudije i tužioci imaju bar malo savjesti.

"Jedina istina je da su srpske žrtve omalovažavane. Mahmuljin je bio desna ruka Alije Izetbegivića, danas su očito Izetbegovićevi nasljednici Mahmuljinova desna ruka", navela je Vulićeva.

Ona je upozorila da ovakvi slučajevi vode u pravcu da sadašnja BiH nikada ne može biti zemlja budućnosti za Srbe.

"U perspektivnim zemljama svi narodi se podjednako poštuju, kao i njihove žrtve. BiH je protektorat u kome političko Sarajevo teži ka apsolutnoj islamizaciji i centralizovanoj BiH, kako je to sinu, po Islamskoj deklaraciji otac u amanet i ostavio", rekla je Vulićeva.

Odlukom Apelacionog vijeća Suda BiH nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu poništena je prvostepena presuda i postupak se sad upućuje drugostepenom vijeću na dalje odlučivanje.

Ranijom prvostepenom odlukom Mahmuljin je osuđen na 10 godina zatvora jer nije spriječio ubistva i nečovječna postupanja pripadnika Odreda "El mudžahid" na području Vozuće i Zavidovića.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)