Vulić: Imenovanje pomoćnika direktora - klasično kršenje zakona

  • 11.05.2020. 15:17

Član Komisije za saobraćaj i komunukacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da žurba u imenovanju odanog stranačkog kadra na rukovodeće pozicije u zajedničkim institucijama na nivou BiH nije samo kršenje zakona o državnoj službi nego i pokušaj onemogućavanja novog direktora u radu.

Reagujući na informaciju o imenovanju Aleksandra Mastilovića, doskorašnjeg savjetnika aktuelnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), za pomoćnika direktora ove agencije predstavlja najočitiju zloupotrebu položaja.

– Imenovanja u isteku mandata nisu samo neetička i kontroverzna nego i dokaz koliko SDS pokušava da zbrine što više svojih ljudi koji bi djelovali kao “duboka država” jer direktori imaju jasan vremenski mandat, a pomoćnici su zauvijek – ocijenila je Vulićeva.

Direktor RAK BiH Predrag Kovač 5. maja donio je rješenje o popunjavanju upražnjenog mjesta pomoćnika direktora za područje telekomunikacija iz reda zaposlenih.

– Ovo radno mjesto upražnjeno je još od 2015. godine, odnosno od odlaska u penziju prethodnog pomoćnika direktora za telekomunikacije – rečeno je Srni u RAK.

Iz RAK napominju da je ovo rješenje doneseno u toku redovnog mandata sadašnjeg generalnog direktora.

Srna nezvanično saznaje da je za pomoćnika direktora imenovan dojučerašnji savjetnik direktora RAK Aleksandar Mastilović.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.