Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Crnatkov žal za pozicijom, u Njujorku još jedna blamaža Turkovićeve

  • 30.06.2021. 16:39

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Bisera Turković nije izbor SNSD, već kandidat stranke koja čini parlamentarnu većinu u zajedničkim institucijama BiH sa teritorije FBiH, jer se na tom nivou većina sastavlja i nema nikakve koalicije.

To dobro zna Igor Crnadak koji je bio izbor Sarajeva za ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u prethodnom sazivu kada je taj princip napušten.

Takođe, Crnadak zna i da Savjet ministara nema ništa sa pomoćnicima ministara, jer je to isključiva nadležnost ministra. Sam Crnadak je za vrijeme svog mandata srpsko mjesto – pomoćnika ministra za multilateralu, koje je i najjače mjesto u MIP, dao Bošnjacima da bi Dragišu Ducu Delića, kadra PDP, doveo na mjesto za opšte poslove jer ne zna jezik, a Srbina, karijernog diplomatu, je degradirao, istakla je Vulićeva u pisanoj izjavi.

Ona je navela da su “Bošnjaci Igoru Crnatku svezali zelenu kravatu i kupili mu kartu za avion samo da se voza i ništa ne radi, jer Bošnjaci vole Srbe koji ne smetaju, a koji se prodaju za avionsku kartu”.

– Što se tiče sinoćnjeg obraćanja Bisere Turković u Savjetu bezbjednosti UN, ona je pokazala pravo lice BiH. Njeno obraćanje je slika i prilika današnje BiH – zemlje bez budućnosti, bez dogovora, bez poštovanja svih naroda koji u njoj žive. Još tužnije od svega je sama činjenica da je Bisera, takozvani diplomata, pokazala elementarano neznanje engleskog jezika. Da nije tužno, bilo bi smiješno, blamaža više za BiH – ocijenila je Vulićeva.

Ona je istakla da sve to jasno pokazuje da je BiH zemlja kojoj ne mogu pomoći ni strani tutori i jedina svijetla tačka BiH je Republika Srpska sa svojim institucijama i izabranim i imenovanim predstavnicima.

– Bez obzira na srpske konvertite i ljubomorne duše, SNSD će i dalje voditi politiku jačanja i prosperiteta Republike Srpske, a oni Srbi koji su u prethodnom mandatu bili na pozicijama samo da bi ‘trgovali’ radnim mjestima i provodili vrijeme po aerodromima prelazeći iz jedne biznis klase u drugu nisu vidjeli dalje od oblaka, tako da će i dalje ostati na nivou iluzija i žala za nezasluženim pozicijama – rekla je Vulićeva.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић