Vulić: Crnatkov cilj bio da obiđe što više svjetskih destinacija

  • 30. Mar 2021.14:12

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić istakla je da je upravo Igor Crnadak glavni saučesnik Bisere Turković u "čišćenju" srpskog kadra u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara.

"Crnadak je ostavio srpski kadar Nikolu Đukića kao vršioca dužnosti na poziciji pomoćnik ministra za opšte poslove, kojeg je smijenila Bisera Turković i imenovala Ahmeta Halilovića i to upravo zato jer je bio u statusu vršioca dužnosti. Da je Crnadak na vrijeme raspisao konkurs i imenovao predstavnika Srba, ne bi jedan Bošnjak bio na tri pozicije već bi na primjer Nikola Đukić bio imenovan za stalno i bio bi glas Srba u MIP-u", naglasila je Vulićeva u izjavi za Srnu.

Kada je riječ o revizorskom izvještaju, na koji se Crnadak stalno poziva, klasično je bacanje prašine u oči građanima.

"Prava istina je da u istoriji Parlamentarne skupštine BiH, tačnije Doma naroda do skandala Igora Crnatka nikad nije postojala Komisija za javno saslušanje. Tema prvi i jedini put formirane Komisije bilo je stanje spoljne politike u BiH i činjenica da je Igor Crnadak na najraznovrsnija putovanja letio biznis klasom i od početka mandata utrošio nevjerovatnu sumu novca. Uz to, Crnadak se nikada nije pojavio, iako je pozivan, pred delegatima, kako bi opravdao određena putovanja", rekla je Vulićeva za Srnu.

Ona je ocijenila da je "Crnatkov cilj tokom njegovog mandata u Sarajevu bio da obiđe što više svjetskih destinacija i da bude što podobniji Bošnjacima i ambasadama po Sarajevu, u čemu je jedino i uspio".

"Njegova tvrdnja da ne želi da se valja u blatu sa pojedinim poslanicima iz Republike Srpske, koji iznose činjenice o njegovom radu, odnosno neradu, apsolutno je neprimjerena jer sam Crnadak je samovoljno uvaljan u blato političkog Sarajeva koje želi unitarnu BiH", naglasila je Vulićeva.