Predsjednik Srbije

Vučić: Želimo najbolje moguće odnose sa BiH i mir u regionu

  • 12.09.2020. 13:40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi najbolje moguće odnose sa BiH i poštovanje Dejtonskog sporazuma, te mir u regionu.

Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnji sastanak sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji mu je prenio da lider SDA Bakir Izetbegović ponovo najavljuje reviziju tužbe za genocid protiv Srbije i da Sarajevo ponovo prijeti ratom, Vučić je rekao da to nije baš tako jednostavno i da je vidio izjave Izetbegovića, kao i mnoge druge.

On je rekao da je razumio šta Dodik želi i očekuje od Srbije, te poručio da će Srbija čuvati svoj narod.

Vučić je nazvao "glupostima i besmislicama" izjave prištinskog zvaničnika Avdulaha Hotija o tome da će Priština primijeniti sporazum o Zajednici srpskih opština /ZSO/ tek pošto Srbija prizna samoproglašeno Kosovo.

- Prištinska strana misli da postoji neka "nevidljiva sila" koja će na Beograd da izvrši pritisak, i da će da se dogodi ko zna šta, pa će doći do priznanja. Neka na to zaboravi - poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, sramota je da niko na to ne reaguje i ne kaže da su to gluposti i besmislice.

On je podsjetio da je Priština po Briselskom sporazumu imala jednu jedinu obavezu, da formira ZSO, što nije učinila ni sedam i po godina kasnije.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник