Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija će štititi svoj narod

  • 13.09.2019. 21:12

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Drvaru da Srbi moraju biti jedni uz druge, a Srbija će štititi svoj narod i neće dozvoliti nikome da od srpskog naroda pravi krivca, da od žrtve pravi dželata.

"Koliko smo samo dece izgubili i ovde na Petrovačkoj cesti", naveo je Vučić, obraćajući se na centralnoj akademiji pod nazivom "Krajino moja" u pomen stradalim Srbima u zapadnokrajiškim opštinama 1995. godine.

On je rekao da će Srbija, čija je Vlada danas Drvaru uplatila dva miliona KM, uplatiti i novac za izgradnju kapele, za veliki krst, baš na Petrovačkoj cesti, gdje su Srbi najviše stradali.

Vučić je istakao da je ponosan što predstavlja Srbiju ovdje u Drvaru.

"Znam koliko vaša srca kucaju za Srbiju. I naša srca kucaju za sva mesta gde naš narod živi i uvek ćemo biti uz vas i sa vama!", naglasio je Vučić.

On je stanovnicima Drvara poručio da ostanu na svojim ognjištima i naveo da ovo nije kraj podrške Srbije.

Vučić je najavio da će jedna kompanija iz Srbije uskoro otvoriti 100 radnih mjesta u Drvaru.

"Naša deca ovde treba da ostanu", poručio je Vučić.

Vučićevim obraćanjem završena je centralna akademija "Krajino moja", na platou ispred Radničkog doma, kojoj su prisustvovali i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministri finansija i odbrane Srbije Siniša Mali i Aleksandar Vulin, te Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom i NJegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Sergije.

Akademiji su prisustvovali ministar finansija Srpske Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić, ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović.

Prisustvovali su i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić, poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Skup, kojem je prisustvovao veliki broj građana, održan je u okviru manifestacije "Dani sjećanja" u pomen svim srpskim žrtvama u ratovima tokom 20. vijeka. 

Тагови: