Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Sastanak Vučić-Čović: Nedolazak Bakira Izetbegovića još jedan dokaz sabotiranja

  • 09.04.2019. 10:08

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, sigao je u Mostar, i prije otvaranja 22. Međunarodnog sajma privrede sastao se sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Draganom Čovićem.

Vučić se sa Čovićem sastao u prostorijama HDZ-a. 

Kako javlja reporter ATV-a iz Mostaram na sastanku je bilo riječi o privredi između BiH i Srbije s obzirom da robna razmjena prelazi milijardu KM.

Čović i Vučić komentarisali su to što niko od bošnjačkih predstavnika nije došao. Kako kažu, dobili su objašnjenje da poziv na Sajam nije na vrijeme protokolisan.

Čovic je rekao da će biti prilike i da Bakira Izetbegovića, lidera SDA pitaju da li je to tako sutra kada bude dolazio na  sastanak sa HDZ-om navodeći da je nedolazak još jedan dokaz da se sabotira formiranje Savjeta ministara BiH.

Mostaru je danas otvoren  22. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, jedne od najvećih sajamskih manifestacija u BiH . Na otvaranju se obratio  predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. 

Sajam će okupiti više od 860 izlagača iz 27 zemalja koji će predstaviti proizvode i usluge posjetiocima iz četrdesetak zemalja. 

Programom posjete predviđen je i obilazak radova na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će tokom boravka  sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Mostaru primarni zadatkak biti da sagledaju na koji način i kada mogu završiti kompletnu rekonstrukciju  Saborne crkve.

"Planiramo da zajedno posjetimo Sabornu crkvu i da se sastanemo sa srpskom zajednicom u Mostaru kao što smo učinili prošle godine. Želimo da vidimo šta smo uradili od onoga što je rečeno, mada već sada mogu da kažem da je sve realizovano, kao i da vidimo na koji način možemo pomoći srpskoj zajednici", istakao je Dodik. 

Saborna crkva u Mostaru srušena je u proteklom ratu, a njenu obnovu, odnosno ponovnu izgradnju na nekadašnjim temeljima finansiraju i Srpska i Srbija.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић