Nova pomoć Srbije Srpskoj

Vučić poručio u Drvaru: Srbija će biti uz vas, pomoć od dva miliona KM

  • 13.09.2019. 17:44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik su u Drvaru gdje će prisustvovati obilježavanju "Dana sjećanja" u pomen svim žrtvama stradalim u ratovima tokom 20. vijeka, koji su ove godine posvećeni stradanju Srba u zapadnokrajiškim opštinama 1995. godine.

Vučić i Dodik posjetili su dječiji vrtić "Majka hrabrost".

Dodik se zahvalio predsjedniku Srbije za pomoć ovom kraju. 

"Današnji dan je sjećanje na tužne dane kada su Drvarčani morali da napuste svoje krajeve.Predsjednik Vučić i ja bićemo uz vas. Zahvaljujuci Vučiću provodimo projekte koji će obilježiti obnovu ovog kraja", rekao je Milorad Dodik.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić naveo je da je srećan što je u Drvaru.

"Srećan sam što sam sa vama i što možemo da malo pomognemo. Danas smo prebacili 2 miliona maraka za Drvar", kaže Vučić.

"Molili smo da nam dostavite projekte, kako bi ovaj novac utrošili na najbolji način.Danas imamo mogućnost da vam pomognemo. Sutra da ne budem predsjednik, ostaće zapisano da smo pomogli srpske opštine. Došao sam da vas bodrim da ostanete na svojim ognjištima", izjavio je Vučić.

"Daćemo još koliko bude potrebno, da se razvijate", najavio je predsjednik Srbije. Naveo je da će biti donesena posebnas odluka o investitorima koji žele da ulažu u Glamoč, Grahovo, Drvar i Petrovac.

"Srećan sam što vidimo 57 mališana u ovom vrtiću, pomoćemo i njega. Obnovićemo parkove, stambene zgrade.Želim vam više djece u vrtićima, školama, a Srbija će biti uz vas", kaže Vučić.

 Sa Dodikom i Vučićem vrtić su posjetili i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministri finansija i odbrane Srbije Siniša Mali i Aleksandar Vulin.

U Radničkom domu je planiran sastanak Vučića sa načelnicima opština, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

U 19.00 časova Vučić će prisustvovati Akademiji "Krajino moja", koja je posvećena stradanju i progonu Srba iz zapadnokrajiških opština.

Akademiju, od 19.00 časova, možete pratiti na programu Alternativne televizije i ATV portalu.