Dragan Čović

Vjerujem da ćemo naći kompromis za formiranje Savjeta ministara BiH

  • 02.10.2019. 15:17

Razgovori koje vodimo posljednjih dana ukazuju na to da će se naći kompromis da Savjet ministara BiH, pa time i Parlamentarna skupština BiH, profunkcioniše, izjavio je danas u Širokom Brijegu Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

Dodao je kako “nema nijednog razloga da to ne uradimo, a da ova politička nadmudrivanja koja smo lagano opteretili nekim drugim temama ostavimo”.

– Činjenica je da ćemo ovih dana imati uspostavu institucija Evropske unije, čuli ste već da se razmišlja da se da ovaj prvi pristup uključenja u raspravu u sistem Evropske unije i Albaniji i Makedoniji, mi smo s tim računali ima godinu dana, drugim riječima, da se razumijemo, bojim se da, ako BiHa to propusti, onda smo u velikim problemima i niko nam ništa neće pokloniti, a od nas se traže mrvice, dajte da napravimo vlast – rekao je Čović.

Stoga, naglasio je, vjeruje da je to dobar motiv za uspostavljanje vlasti, ne samo na nivou BiH, nego i na drugim nivoima.

– Treba nam još malo truda i međusobnog povjerenja i razdvajanja bitnih primarnih stvari koje danas trebaju za realan život da ljudi ostaju ovdje i da vide svoju budućnost, a ono što je nadmudrivanje dugoročno da ostavimo za neko drugo vrijeme i neke druge rasprave – poručio je Čović.

Naveo je, odgovarajući na novinarsko pitanje, da će u narednih deset dana biti održan još jedan sastanak sa SDA, ali i s drugim političkim opcijama.

Za druga pitanja lider HDZ BiH nije imao vremena.

Inače, u Širokom Brijegu danas je održan sastanak između članova Udruženja poslodavaca FBiH i predsjednika HDZ BiH.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.