Potpredsjednik SNSD-a

Vidaković: Sa Hanom razgovarano o principima nove reformske agende

  • 28.03.2019. 16:01

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković izjavio je danas u Sarajevu da je na sastanku sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesom Hanom razgovarano o opštim principima koji bi trebalo da budu sadržani u budućoj reformskoj agendi.

"Razgovor je bio konstruktivan, čula su se različita mišljenja. Nikakva izjava nije potpisana, niti je kao takva prezentovana da je trebamo potpisivati", rekao je Vidaković novinarima.

Prema njegovim riječima, predstavnici SNSD-a potencirali su trenutno najvažnije pitanje u BiH, a to je formiranje Savjeta ministara.

"Izbori su iza nas, izborni rezultati su tu i novi Savjet ministara mora biti formiran u što kraćem vremenskom roku", istakao je Vidaković, navodeći da je već prekršen zakon kada je riječ o rokovima za formiranje Savjeta ministara.

On je podsjetio da SNSD, odnosno predstavnici Republike Srpske, traže ono što im po Ustavu i zakonu pripada u Savjetu ministara, a to su mjesto predsjedavajućeg i tri ministarska mjesta.

Izrazivši nadu da će novi Savjet ministara biti formiran u nekom skorijem vremenskom roku jer je nedopustivo da ova institucija radi u tehničkom mandatu, Vidaković je rekao da je na sastanku sa Hanom razgovarano o principima daljih socijalnoekonomskih reformi koje bi trebalo da sprovode novi organi vlasti.

"Trenutno je samo Vlada Republike Srpske formirana. Ni Savjet ministara, ni vlast na nivou Federacije BiH nisu formirani. Smatramo da Republika Srpska ne treba da bude talac neformiranja vlasti u FBiH i da Savjet ministara ne treba da čeka kako bi što prije krenuli u reformske procese", rekao je Vidaković.

On je naglasio da evropski put i formiranje Savjeta ministara ne mogu biti uslovljeni nekim nerealnim zahtjevima.

"Znamo dobro da se neće udovoljiti tim zahtjevima", rekao je Vidaković.

Sa Hanom su danas u Sarajevu razgovarali predstavnici 19 parlamentarnih stranaka u BiH.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.