Jedan od najtraženijih terorista na svijetu

Vehabijski vođa iz Maoče pobjegao u Libiju

  • 06.03.2019. 08:44

Nusret Imamović, radikalni vehabijski vođa iz Maoče, koji se nalazi na listi 10 najtraženijih terorista svijeta, nedavno je iz Sirije sa porodicom pobjegao u Libiju, piše "Dnevni avaz", pozivajući se na izvore bezbjednosnih agencija u BiH.

Imamović je u Siriju otišao 2013. godine, a sa sobom je poveo i suprugu i troje djece. 

Prema nezvaničnim izvorima, ovog teroristu i dalje čuvaju pripadnici ozloglašene jedinice "El-Nusra Front". 

"Avaz" saznaje i da su teroriste Emira Ališića i Aliju Kesreovića prošle godine zarobile kurdske snage. 

U Siriji se i dalje nalazi na desetine državljana BiH i njihovih porodica, pri čemu međunarodne organizacije pokušavaju da njihovu djecu vrate u BiH. 

Određeni broj državljana BiH, koji su pokušali da se preko Iraka vrate iz Sirije, zarobile su kurdske snage, a njihova imena nisu poznata. 

Na Interpolovoj crvenoj potjernici i dalje se nalazi 25 državljana BiH zbog pridruživanja "Islamskoj državi" i terorističkim organizacijma u Siriji i Iraku. 

Interpol već tri godine traga za Ramom Grahovićem, Ibrom Ćufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem, Amirom Džinićem, Hamzom Labidijem. 

Na crvenoj listi terorista su i Saudijac sa pasošem BiH Ahmed Zuhari, Edin Alijev, Samid Cicvara, Naser Arnaut, Adnan Hodžić, Edin Muftić i drugi.