Slijedi konferencija Hana i Mogerinijeve

Johanes Han predstavio paket proširenja: BiH dobila pozitivno mišljenje VIDEO

  • 29.05.2019. 11:31

Komesar EU za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han predstavio je Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta Paket proširenja Evropske komisije za ovu godinu.

Evropska komisija usvojila je pozitivno mišljenje sa sveobuhvatnom mapom puta za BiH u oblasti reformi, demokratije, vladavine prava, osnovnih prava i reforme javne uprave, rekao je danas visoki predstavnik EU za proširenje i susjedske odnose Johanes Han.

Han je u obraćanju Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta rekao da je Komisija prvi put razmotrila situaciju u BiH prema standardima koji se primjenjuju u zemljama članicama evropskog bloka. 

"Ovo mišljenje je prekretnica u odnosima EU i BiH i pokazuje da je Unija posvećena podršci ovoj zemlji na njenom putu ka evropskoj integraciji", rekao je Han. 

Na ovom linku pratite veb striming prezentacije!

Nakon Hanovog predstavljanja će uživo putem veb striminga konferenciju za medije održati Han i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

Na ovom linku pratite konferenciju!

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark održaće konferenciju za novinare u 14.00 časova u zgradi Delegacije EU. 

Sat kasnije, Vigemark će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a potom i sa predsjedavajućim Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisom Zvizdićem,i  sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH. 
 

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)