Milorad Dodik

Utvrđena politička odgovornost Staše Košarca

  • 08.05.2020. 13:10

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka utvrdila političku odgovornost ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca zbog prisustva privatnoj proslavi u Sarajevu u vrijeme epidemije virusa korona, te da je upućen prijedlog disciplinskoj komisiji da on ne može biti kandidat ni na jednoj listi u naredna dva izborna ciklusa.

Dodik je rekao da najveći pritisak za smjenu Košarca sa pozicije ministra ne dolazi iz javnosti Republike Srpske, osim opozicije.

"Delikatna je činjenica da, ukoliko ga sada smijenimo, nisam siguran da možemo adekvatno da dobijemo zamjenu za njega i tragamo za načinom na koji bi to mogli da sprovedemo", rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je naglasio da je Košarac učinio određene dobre stvari i da je kao ministar u Savjetu ministara uradio sve što je bila politika SNSD-a i ne na štetu Hrvata i Bošnjaka.

Dodik je naglasio da će u narednom periodu biti poznati dalji potezi u vezi sa ovim pitanjem.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.