Prijedlog rezolucije o poštovanju žrtava ustaškog režima

Usvojena rezolucija o poštovanju žrtava ustaškog režima, HDZ napustio sjednicu

  • 20.05.2020. 16:29

Prijedlog rezolucije o poštovanju žrtava ustaškog režima dobio je podršku poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dok su poslanici HDZ-a napustili sjednicu jer nije prihvaćen njihov amandman da se dokument odnosi na žrtve svih totalitarnih režima u Evropi.

Šef Kluba poslanika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović rekao je da će poslanici ove stranke napustiti sjednicu zbog uvreda koje su im upućene i što im se pokušava nametnuti odgovornost i krivica koja im ne pripada.

- Klub hrvatskog naroda će iz protesta za ovo šta nam radite, što nam želite staviti na pleća odgovornost i krivicu koju nam ne pripada, mi ćemo napustiti i nećemo više sjediti na ovoj sjednici, niti ćemo glasati ni za jednu tačku dnevnog reda. Ovo je drsko i bezobrazno - rekao je Lovrinović.

Poslanici su podržali svih 10 amandmana predlagača, ali ne i amandman HDZ-a da se rezolucija odnosi na žrtve svih totalitarnih režima u Evropi, kao ni amandmani SNSD-a i Srpskog kluba.

Predlagači usvojene rezolucije su poslanici Naše stranke i Neuzavisnog bloka Damir Arnaut, Predrag Kojović, Aida Baručija i Mirjana Marinković Lepić.

Usvojen je amandman Dragana Mektića koji se odnosi na jasenovačku građu.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?