Usvojena informacija o nezakonitom djelovanju Turkovićeve

  • 08.10.2020. 18:18

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas informaciju o nezakonitom i neprofesionalnom djelovanju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković koju je predložila delegat Dušanka Majkić.

Na usaglašavanje je upućen zaključak šefa Kluba hrvatskog naroda Lidije Bradare kojim se zadužuje Savjet ministra da pripremi i dostavi Domu naroda informaciju za kvalitetnu diskusiju o stanju u Ministarstvu inostranih poslova i djelovanju Turkovićeve.

Šef Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Asim Sarajlić je tokom rasprave odbio navode da je Turkovićeva dio problema u vezi sa imenovanjem komisije za pitanje Trgovske gore.

"Kada je riječ o stavovima u vezi Rusije i Kina, zna se da mi želimo u EU. Pretenciozno je reći da je ponašanje ministra Turković neprofesionalno i nezakonito", rekao je Sarajlić.

On kaže da je u nadležnosti Predsjedništva BiH spoljna politika, a da je pitanje rada Ministarstva inostranih poslova u nadležnosti predsjedavajućeg Savjeta ministra Zorana Tegeltije, čija je zamjenik Turkovićeva.

Delegat kluba Srba Dušanka Majkić, koja je i predložila razmatranje ove tačke, smatra da Dom naroda ima pravo i obavezu da razgovara o svemu, uključujući i o stanju u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.