Okončana finansijska blokada

Usvojen budžet FBiH za 2019. godinu

  • 20.02.2019. 17:32

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH usvojili su budžet za 2019. godinu, ranije usvojen u Predstavničkom domu, u iznosu od 2,65 milijardi KM.

Budžet je usvojen sa 49 glasova "za", jednim "suzdržim" i nijednim "protiv". Delegati su nakon glasanja o prijedlogu budžeta izglasali zakon o izvršenju budžeta sa 51 glasom "za" i nijednim protiv.

Premijer Federacije BiH u tehničkom mandatu Fadil Novalić je obrazložio Prijedlog budžeta FBiH za 2019. godinu, da bi delegati tokom rasprave njegovo obrazloženje šaljivo okarakterisali kao hvalospjev koji upućuje na to da je Federacija BiH poput Švicarske. 

Delegat SBB-a Zvonko Marić je kazao da prijedlogom budžeta za 2019. godinu neće biti zadovoljna nijedna kategorija, napominjući da je okončanje finansijske krize u Federaciji Bosne i Hercegovine jedini razlog zbog kojeg će ga podržati.

Podsjetimo, prijedlog budžeta za 2019. godinu usvojen je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održanoj 9. januara 2019. godine i podržali su ga poslanici SDA, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SBB-a, A- SDA, PDA, kao i jedan poslanik NB-a Elmedin Voloder.

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.