Stavljeni pod nadzor Imigracioni centar

Upali u privatni posjed: BiH protjeruje osam migranata

  • 08.05.2019. 13:14

Služba za poslove sa strancima saopštila je da je u posljednjih deset dana izrekla mjere protjerivanja za osam ilegalnih migranata koje je stavila pod nadzor u Imigracioni centar.

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona /USK/ su u ponedjeljak, 6. maja, zatekli četiri lica, državljana Alžira i Libije, na privatnom posjedu na području Bihaća, čime su počinili prekršaj neovlašteni ulazak u privatne objekte i prostorije. 

Ova lica su, nakon policijske obrade u prostorijama MUP-a, predata u nadležnost Službe, koja ih je procesuirala, izrekla im mjere protjerivanja iz BiH, te stavila pod nadzor u Imigracioni centar. 

Pripadnici ove službe su 29. aprila u zajedničkoj akciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo, prilikom pretresa hostela u kojem borave migranti koji narušavaju bezbjednosnu situaciju na području opštine Stari Grad, pronašli tri državljanina Alžira za koja je utvrđeno da ilegalno borave u BiH. 

Njima su izrečene mjere protjerivanja i stavljeni su pod nadzor u Imigracioni centar radi udaljenja iz BiH. 

Služba za poslove sa strancima izrekla je 27. aprila, zbog ilegalnog boravka, mjeru protjerivanja za državljanina Palestine koji je, takođe, smješten u Imigracioni centar. 

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu koordinisanim aktivnostima sa lokalnim policijskim organima nastaviti provoditi pojačani nadzor kretanja i boravka stranaca u BiH i davati puni doprinos bezbjednosti BiH, navedeno je u saopštenju.

Тагови: