Halid Genjac

Uoči Kongresa SDA: Republika Bosna i Hercegovina je legitiman politički cilj

  • 14.09.2019. 13:26

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac kazao je uoči današnje sjednice Kongresa SDA kako je "Republika Bosna i Hercegovina" legitiman politički cilj koji se u teoriji može ostvariti legitimnim političkim sredstvima.

On je komentarišući reakcije na Programsku deklaraciju SDA naveo da je reakcije izazvao nesporazum, pogrešna tumačenja ili zlonamjerna tumačenja koja se odnose na pitanje Republike Bosne i Hercegovine.

"Mislim da se možemo složiti da su svi politički ciljevi koje političke stranke imaju legitimni uz uslov da se ostvaruju legitimnim političkim sredstvima. Ako kažete da imate cilj zaustaviti sve procese u BiH, blokirati BiH, ukinuti institucije, bojkotovati rad tih institucija... To može bit cilj je legitiman, ali nije ga moguće ostvariti legitimnim sredstvima. Zbog toga je to antidejtonsko djelovanje", kazao je Genjac.

Kako kaže, ako se kaže da je cilj Republika BiH onda je to legitiman politički cilj i moguće ga je teoretski ostvariti legitimnim političkim sredstvima, ali su ta sredstva rasprava u parlamentu i donošenje odluka u skladu s ustavom i zakonima.

"Moramo razlikovati legitimnost političkih ideja i legitimnost političkih ciljeva. I zato cilj koji praklamujete kao politički cilj, on je legitiman sve dok ga kanite ostvariti legitimnim političkim sredstvima i nikako drugačije", zaključio je Genjac.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.