Mostar

Uključiti predstavnike SNSD-a u formiranje kantonalne vlade

  • 10.11.2019. 20:04

Gradski odbor SNSD-a Mostar pozvao je mandatara za sastav nove vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona da u proces njenog formiranja uključe predstavnike SNSD-a, kao stranke čija je lista dobila najviše glasova srpskog naroda na području kantona.

Mostarski odbor SNSD-a očekuje da se ispoštuje pravilo legimititeta i autentičnog predstavljanja naroda tako da SNSD predloži svog kandidata za ministra u Vladi kantona.

"Izbor Vlade bez ministra iz reda srpskog naroda bio bi jednako neprihvatljiv kao izbor nelegitimnog predstavnika koji bi radio isključivo za interese stranke koja ga je predložila, a ne naroda koji, navodno, predstavlja. Nadamo se da se praksa iz nekoliko prethodnih izbornih ciklusa neće nastaviti i ovoga puta", navodi se u saopštenju.

U Gradskom odboru SNSD-a Mostar smatraju neprihvatljivim da jedan narod bira drugome predstavnike, te da se tako produbljuje jaz i nepovjerenje, što ne odgovara nikome.

"Jedino će izbor ministra predloženog od SNSD osigurati legitimno predstavljanje srpskog naroda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu", navodi se u saopštenju.

Iz ovog odbora podsjećaju da su na konstitutivnoj sjednici novog saziva Gradskog odbora 1. novembra raspravljali i o nedavnom imenovanju Nevenka Hercega za mandatara za sastav nove kantonalne Vlade.