Direktor Službe za poslove sa strancima BiH

Ujić: Nema premještanja migranata bez saglasnosti nadležnih

  • 25.02.2019. 11:59

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je da nijedan migrant neće biti premješten iz jednog kantona Federacije BiH (FBiH) u drugi ukoliko ne postoji saglasnost Koordinacionog tijela za pitanje migracija BiH, načelnika opština i nadležnog policijskog komesara u kantonu u koji se namjeravaju izmjestiti migranti.

Ujić je rekao da neće više biti premještenja u kasarnu Ušivak u Hadžićima bez saglasnosti Koordinacionog tijela za pitanje migracija, načelnika opštine Hadžići i sarajevskog policijskog komesara Mevludina Halilovića. 

"Neće biti premještanja bez najave. Sad u tome učestvuje i načelnik opštine Hadžići i policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo. Ne može niko ni davati izjave, a ni premještati. O tome će odlučivati Koordinaciono tijelo za pitanje migracija BiH na čijem čelu se nalazi ministar bezbjednosti Dragan Mektić", rekao je Ujić za "Kliks". 

Prema njegovim riječima, ukoliko bude zahtjeva iz Unsko-sanskog kantona o njima će se odlučivati na Koordinacionom tijelu, koje ne može donijeti odluku o premještaju bez saglasnosti načelnika opštine i policijskog komesara u drugom kantonu. 

"Jednostavno, mora biti saglasnosti. Ne može neko iz jednog kantona premještati u drugi kantonu, a da vlast u tom kantonu ne bude saglasna", poručio je Ujić. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.