Služba za poslove sa strancima

Ujić: Broj migranata drastično povećan

  • 18.03.2019. 15:41

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić izjavio je danas da je broj migranata u prošloj godini drastično povećan i da je predmet rada Službe bilo blizu 25 hiljada migranata, te da je ove godine nastavljen trend povećanja u odnosu na isti period lani.

Ujić je, na sastanku sa komandantom mirovnih snaga C-a u BiH general-majorom Martinom Dorferom, koji je posjetio sjedište Službe za poslove sa strancima, naglasio potrebu dodatnog jačanja saradnje EUFOR-a i Službe po pitanju povećanog priliva migranata. 

Dorfer je naglasio da EUFOR pažljivo prati dešavanja u vezi sa povećanim prilivom migranata i prepoznaje ulogu Službe za poslove sa strancima u obezbjeđenju stabilnog okruženja u BiH, saopšteno je iz ove službe. 

On je izrazio bojazan da će dolaskom povoljnijih vremenskih prilika broj migranata u BiH biti dodatno povećan i istakao spremnost da podrži Službu u skladu sa mandatom mirovnih snaga u uslovima povećanog priliva migranata, radi održavanja bezbjednog i stabilnog okruženja u BiH. 

Sagovornici su se saglasili da pitanje migranata nije samo problem BiH, nego svih zemalja u regionu, ali i država EU, te da samo zajedničko djelovanje svih zemalja na balkanskoj ruti može dati adekvatan odgovor na migrantsku krizu.   

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок