Opstrukcija formiranja Savjeta ministara

Ujedinjena Srpska će pisati Savjetu za provođenje mira

  • 16.06.2019. 19:14

Hitno formiranje Savjeta ministara opstruišu Bošnjaci i SDS-ovi ministri u tehničkom mandatu – navešće to u pismu Ujedinjena Srpska koje će uputiti Savjetu za provođenje mira. 

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira iduće sedmice sastaće se u Sarajevu kako bi razmotrili trenutnu situaciju u BiH. Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić tvrdi da PIK zajedno sa bošnjačkom poliitčkom elitom i opozicijom šteti interesima Republike Srpske. A blokiranje formiranja vlasti na BH-nivou vidljivo je upravo uslovljavanjem SDA na čelu sa Bakirom Izetbegovićem da BiH mora da pristupi NATO Savezu. 

"Ne dozvoljavamo jednoj manjoj grupi ljudi koju podržava PIK, a to je Bakir Izetbegović, grupa srpskih predstavnika na čelu sa Mirkom Šarovićem i Mektićem, koji ne žele da implementiraju izborne rezultate, a podržava ih u tome PIK, ne žele da formiraju Savjet ministara, gdje je grupa od deset poslanika srpskioh koja ne želi da učestvuje u jednpoj takvoj brutalnoj otmici interesa Republike Srpske", kaže Kostadin Vasić, potpredsjednik Ujedinjene Srpske.

Republika Srpska nema nijedan uslov za formiranje vlasti na nivou BiH, ali ne prihvata put u NATO. Ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu i ranije je otvoreno podržavao ideju se BiH, pa i Srbija priključe NATO-u, i pored Rezolucije o vojnoj neutralnosti koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. 

Srpski član i predsjedavajući BH-Predsjedništva Milorad Dodik ostaje pri stavu da Republika Srpska ne izbjegava saradnju sa NATO-om, kao što to čini i Srbija, ali da to nikako ne može dovesti do pridruživanja NATO-u. Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik ranije je poručio i da će iskoristiti svoje pravo da uloži vitalni nacionalni interes na svaku odluku koja bude protiv interesa srpskog naroda. Posljednju riječ tada bi imao upravo Parlamet Srpske.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.