Afera "Respiratori"

UIO BiH: Agencija za lijekove dala saglasnost za uvoz 20 respiratora

  • 13.07.2020. 17:05

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH izdala je danas dozvolu za uvoz preostalih 20 respiratora čiji je uvoznik kompanija "Srebrena malina", potvrdio je Srni portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević.

"Danas, kad je stigla i ta preostala dozvola od Agencije, s obzirom na to da je sva ostala dokumentacija već postojala i da je ranije plaćen i uvozni PDV, carinski postupak je završen i respiratori mogu ući u carinsko područje BiH", rekao je Kovačević.

Odgovarajući na pitanje da li je na izdatoj dozvoli potpis direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, koji je jedan od osumnjičenih u aferi "Respiratori", Kovačević je naveo da nije upoznat o tome.

"To sada zaista ne znam, nemam tu informaciju. Ko god da je, dozvola je važeća", rekao je Kovačević.

Respiratori su u BiH stigli 27. maja i od tada su bili na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

U aferi "Respiratori", osim Zolaka, osumnjičeni su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme "Srebrena malina" iz Srebrenice Fikret Hodžić.

Oni su osumnjičeni za nelegalnu nabavku respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.