Ugrožena bezbjednost predstavnika Srpske u Sarajevu

  • 08.12.2020. 19:09

"Gospodine Borenoviću, bivši nekadašnji predsjednik Kenedi likvidiran je,  da li se može likvidirati i gospodin Dodik?"

Tako je u februraru ove godine Miloradu Dodiku prijetio gledalac BN televizije. Sličnim prijetnjama su skoro svakodnevno izloženi predstavnici interesa Srpske u Sarajevu. Kažu to predsjednica i predsjedavajući  Predsjedništva BiH nakon satsanka sa prvim čovjekom VSTS. Sa prijetnjama smrću susreo se i Milan Tegeltija. Nešto, kaže Željka Cvijanović, pod hitno mora da se mijenja.

"Naš apel se odnosi na to da se stvari pod hitno urede i dovedu pod kontrolu. Ovo nije jedina pritužba koju smo dobili od ljudi koji funkcionišu na nivou BiH, koji su pod stalnim udarom. Tamo se vodi stalna hajka protiv kadrova iz Republike Srpske", kaže predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Tegeltijinu bezbjednost Srpska više ne može da garantuje, upozorava Milorad Dodik. U svemu vidi namjeru Bošnjaka da Srbe otjeraju sa čelne pozicije u VSTS i ovladaju pravosuđem.

"Kad god presuđuju, presuđuju protiv Republike Srpske i protiv bilo kojeg organa Republike Srpske. Ta analiza postoji i ona je vidljiva. Oni su izvršioci radova političkog Sarajeva kroz pravosuđe. Ono što žele da urade sa Tegeltijom jeste da ga istjeraju iz VSTS-a ugrožavajući ga na razne načine i šaljući poruke da će ga ubiti u Sarajevu", rekao je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Odluku o tome da li će ostati na čelu savjeta će Tegeltija saopštiti u četvrtak. Lako je, kaže, zaključiti kakva će ona biti i dodaje da u je u ovakvim uslovima nemoguće raditi. 

"Ja kao osoba, i kao predsjednik VSTS izložen sam nezakonitim obavještajnim i paraobavještajnim aktivnostima koji u svojoj konačnici, s punim pravom mogu da sumnjam, mogu da rezultiraju ugrožavanjem moga fizičkog intigriteta. Što znači, mojom likvidacijom", rekao je Tegeltija.

Tvrdi da je sve radio u skladu sa Zakonom. O audio-snimku koji se pojavio u javnosti ne želi više da priča. Kratko poručuje da postoji epilog koji govori da je osoba o kojoj je riječ prije dvije godine bila na mjestu na kojem je i danas i da se nije pomjerila ni milimetar.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.