Stanje na putevima

Ugažen snijeg na kolovozima, poledica u planinskim predjelima

  • 27.12.2020. 07:38

Zbog zasniježenog kolovoza obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Mokro - Rogatica (Romanija) i Trnovo - Foča (Rogoj).

- Ugaženog snijega ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo puteve: Semizovac - Olovo, Han Pijesak - Vlasenica, Novi Travnik – Bugojno - Livno, Foča - Gacko, Glamoč - Mrkonjić-Grad i Ripač - Vrtoče. Na putevima na području Livna, Kupresa i Tomislavgrada puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Pažnju skrećemo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.

Тагови: