Staša Kočarac o članstvu u NATO

U Sarajevu bez srpskih ruku ništa ne može biti usvojeno

08:38, 21.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac poručio je povodom pritisaka da Republika Srpska prihvati put BiH u NATO da se "bez srpskih ruku u Sarajevu nište ne može usvojiti".

Košarac je naglasio da predstavnici iz Republike Srpske djeluju u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti. 

Prema njegovim riječima, srpski predstavnici iz Republike Srpske imaju sve mehanizme u svojim rukama da ne dopuste usvajanje dokumenata o članstvu BiH u NATO u zajedničkim institucijama, prenose "Večernje novosti". 

Politički analitičar Drago Vuković smatra da je priča o putu u NATO obično sredstvo za prepucavanje političara u BiH na dnevnom nivou, te da nema ozbiljne analize šta BiH dobija, a šta gubi članstvom. 

"Bitno je samo reći ko je za, a ko protiv ili ići dalje i izvlačiti iz naftalina ko je nekada od političara bio za NATO, a ko protiv i unedogled", rekao je on. 

Vuković je ocijenio da je u BiH obesmišljena svaka politika jer se na terenu političari "gađaju" ucjenama u vezi sa NATO, a prije svih sarajevska politička elita. 

"Ako nema ucjena u vezi sa članstvom u NATO iz Sarajeva prema Banjaluci, onda će ucjenjivati oko Dana Republike", ukazao je Vuković.