Posušje

U samoizolaciji 13 pripadnika policije

  • 03.04.2020. 16:07

Na području Zapadnohercegovačkog kantona od koronavirusa su oboljele 32 osobe, 23 u Širokom Brijegu, pet u Grudama i četiri u Posušju, a izdato je 968 rješenja o samoizolaciji, potvrđeno je na današnjoj pres-konferenciji Kriznog štaba ZHK. 

Kako je rečeno na presu, oboljele osobe vežu se uz tri klastera, za širokobriješko naselje Jare, Grude te Čitluk. Upravo uz Čitluk, naglašeno je, veže se blizu polovine oboljelih u tom kantonu te se u tom smislu ostvaruje svakodnevna komunikacija s Kriznim štabom Hercegovačko-neretvanskog kantona za koju je ocijenjeno da je odlična.

David Grbavac, ministar unutrašnjih poslova ZHK, podsjetio je na slučaj zaraze pripadnika Policijske uprave Posušje, koji je iz Širokog Brijega.

- Vezano uz taj slučaj, 13 policijskih službenika je u samoizolaciji. Ali, ne treba dizati paniku, Policijska uprava Posušje ima dovoljan broj ljudi za nesmetan rad - rekao je Grbavac.

Drago Martinović, direktor Kantonalne uprave CZ ZHK, naveo je da su na području kantona četiri dvorane određene za izolatorije u svakoj općini, odnosno gradu po jedna, te da će dvije dvorane sutra biti potpuno spremne za eventualni prijem lakše i srednje teško oboljelih osoba.

Takođe, istaknuto je da je donesena odluka o zabrani rada nedjeljom, izuzev pekara i apoteka.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм