Na dvije sedmice

U pripremi odluka da svi putnici koji ulaze u BiH iz bilo koje države idu u samoizolaciju

  • 12.03.2020. 18:37

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva zbog koronavirusa predlaže da Ministarstvo civilnih poslova BiH koordinira provođenje mjera koje se odnose na samoizolaciju svih putnika, bez obzira na to odakle dolaze u našu zemlju i bez obzira na to jesu li stranci ili državljani BiH.

U BiH su do sada na snazi mjere koje su podrazumijevale potpunu zabranu ulaska državljanima Italije, Irana, Južne Koreje i dijelova Kine te naredbu za samoizolaciju svima koji dolaze iz Španije, Njemačke i Francuske.

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija jučer proglasila pandemiju koronavirusa Krizni štab FBiH predlaže mjere.

Tako se sada radi na tome da se privremeno ograniči kretanje svih koji dolaze u BiH. Tako bi se mjere samoizolacije za 14 dana sada trebale proširiti na sve one koji u BiH dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta, bez obzira na to jesu li stranci ili državljani BiH.

Provođenje ovih mjera predlaže se kako bi se maksimalno spriječilo širenje koronavirusa.

"Imajući u vidu ovlaštenja Ministarstva civilnih poslova te aktuelnu situaciju u BiH, potrebno je žurno reagovati i iskoordinisati mjere, kako je naprijed navedeno, a radi osiguranja jednakog postupanja u ovoj situaciji na području cijele BiH", navodi se u saopštenju Kriznog štaba FBiH Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Sada se očekuje da državni nivo, a prije svega Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvo bezbjednosti potvrde tu odluku.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина