Nakon dva ranija slučaja potvrđen i treći

U Hercegovini koronavirusom zaraženo troje djece

  • 02.04.2020. 15:59

U Hercegovini je dosad od koronavirusa oboljelo troje djece. Uz dva ranije potvrđena slučaja iz Širokog Brijega, koronavirus je registrovan i kod jednog djeteta u „Majčinom selu“ u Međugorju. 

To je novinarima danas kazao dr. Jurica Arapović, infektolog SKB-a Mostar, naglasivši da su sve osobe u „Majčinom selu“, gdje je 60 štićenika i zaposlenika, pod epidemiološkim nadzorom.

- Svaki dan se testiraju kontakti, na desetke uzoraka je u pitanju, primarno tamo gdje su zabilježeni bolesnici imamo pozitivne osobe i treba raditi na daljem testiranju. Svi kontakti nisu obuhvaćeni testiranjem, a imamo čak i kontakte koji su pozitivni koji nemaju nikakvu direktnu vezu sa samostanom, što nam, zapravo, može otežati epidemiološki nadzor - kazao je Arapović.

On je apelovao na sve koji su bili u bilo kakvim kontaktima sa zaraženima da ostanu u izolaciji i da se jave se svojim ljekarima.

- Iz retestiranja smo naučili da je inkubacija pet do sedam dana, ali postoje slučajevi gdje je inkubacija i iznad 14 dana. Naš stav je da se period samoizolacije produži na 21 dan, a kod pozitivnih 28 dana - naveo je Arapović.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)