Nikola Špirić

U EU će prije stići migranti iz BiH, nego odgovori na upitnik koji se navodno pripremaju

  • 06.02.2019. 10:29

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je da Savjet ministara uživa u svom tehničkom mandatu i koči sve procese, te bi se vrlo lako moglo desiti da u EU prije stignu migranti iz BiH nego odgovori na upitnik koji se navodno pripremaju.

Špirić je istakao da nikoga u BiH ne zanima što je juče Operativna grupa za koordinaciju aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom dala rok od deset dana Ministarstvu bezbjednosti da odredi status privremenih prihvatnih centara ili će ih rasformirati. 

"Ignorantski odnos prema migrantskoj krizi više je nego zabrinjavajući i rješavanju problema nikako ne ide u prilog činjenica da je izvršna vlast u tehničkom mandate i da nisu formirana oba doma zakonodavne vlasti", naglasio je Špirić. 

On je rekao da ništa ne čudi u zemlji apsurda gdje su više gradova obišli migranti nego ministri koji treba da im obezbijede adekvatan smještaj i odrede im bilo kakav pravni status. 

"Izgleda da samo migranti doživljavaju BiH svojom, a ako se nastavi sa ovakvim odnosom prema njima uskoro će povratnici tražiti azil od pridošlica iz Azije i Afrike", upozorio je Špirić.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина