Boris Grubešić

Tužilaštvo intenzivno radi na slučaju "Respiratori"

  • 29.05.2020. 09:59

Tim Tužilaštva BiH intenzivno radi na slučaju "Respiratori", koji se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine, vrijednosti 10,5 miliona KM, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da će više informacija o ovoj aferi biti poznato tokom dana.

U Agenciji za istrage i zaštitu nisu mogli ni potvrditi, ni demanovati navode medija o ispitivanju u vezi sa predmetom "Respiratori".

Federalni mediji prenose da bi Tužilaštvu BiH danas trebalo da budu predati premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik gazdinstva "Srebrna malina" Fikret Hodžić.

Solak, Hodžić i Novalić sinoć su uhapšeni i pripadnici SIPA su ih više časova ispitivali u vezi sa aferom nabavke 100 respiratora iz Kine.

Tužilaštvo BiH bi se u toku dana trebalo izjasniti o tome da li je neko od njih ili sva trojica osumnjičeni u ovom predmetu.

Proteklih sedmica SIPA je vršila pretrese u FUCZ-u, federalnoj Vladi, Zavodu za javno zdravstvo FBiH, te u firmi "Srebrena malina".

Osamdeset respiratora uvezeno je posredstvom poljoprivrednog gazdinstva "Srebrena malina" u vlasništvu Hodžića koje se bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća.

Vlada FBiH suspendovala je 12. maja Solaka sa mjesta direktora Federalne uprave civilne zaštite zbog afere "Respiratori".

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.