Šest ih zbrinuto u Domu zdravlja

Tužilaštvo BiH istražuje ko je pretukao migrante kod Velike Kladuše

16:54, 07.08.2019.
Izvor: avaz
Osamnaest povrijeđenih osoba za koje se sumnja da su migranti pronađeno je sinoć na teritoriji opštine Velika Kladuša, u mjestu Požar, i šest ih je zbrinuto u Domu zdravlja u ovoj opštini zbog lakših povreda.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granične policije BiH potvrdili su ovu informaciju, ali nisu željeli davati detalje.

Povrijeđeni migranti navodno su kazali da su ih na teritoriji Hrvatske pretukli hrvatski policajci prilikom ilegalnog prelaska državne granice, nakon čega su ih vratili na teritoriju BiH. Za sada se sve ove informacije provjeravaju.

U istragu je uključeno i Tužilaštvo BiH, što su nam potvrdili iz Granične policije BiH.

Osim tužilaca, saznajemo da su na terenu od ranih jutarnjih sati i inspektori Granične policije kako bi se ispitale sve ove okolnosti.

"Odmah je formiran kolegij kako bi bilo utvrđeno šta se zaista desilo", nezvanično nam je rečeno iz Granične policije.

Više informacija, kako nam je rečeno, trebalo bi biti poznato ujutro, jer istragom rukovodi Tužilaštvo, koje prikuplja sve informacije i saslušava aktere ovog događaja.

Svjetski mediji već mjesecima tvrde da policija Republike Hrvatske tuče i vraća migrante na teritoriju BiH, ali za sada o tome nema konkretnih dokaza.

I pojedini bh. političari tvrde da policajci iz Hrvatske ulaze u BiH, čime narušavaju njen suverenitet.