Na osnovu medijskih napisa

Tužilaštvo BiH formiralo predmet zbog postrojavanja ravnogoraca u Višegradu

  • 12.03.2019. 13:23

Tužilaštvo BiH je na temelju medijskih natpisa, kao i dostavljenih prijava formiralo predmet koji se odnosi na događaje koji su se zbili u nedjelju u Višegradu odnosno u vezi sa okupljanjem i postrojavanjem pripadnika Ravnogorskog pokreta.

"Prijave se odnose na kazneno djelo - izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz članka 145. KZ BiH. Predmet je dodijeljen u rad Odjelu 3 Tužilaštva BiH, a postupajući tužilac zajedno sa policijskim i bezbjednosnim agencijama, poduzeće mjere i radnje iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz državnog Tužilaštva.

U nedjelju je u Višegradu održan najavljeni skup pripadnika Ravnogorskog pokreta, simpatizera komandanta četničkog pokreta Draže Mihailovića na godišnjicu njegovog hapšenja.

Premijer Srpske je juče izjavio da bi BiH trebalo da donese zakon kojim će ovo pitanje biti uređeno za sve jednako i kojim bi tačno bile propisane procedure. On smatra da je ovo prilika novom Savjetu ministara i sazivu Parlamentarne skupštine da to pitanje urede, a onako kako ga urede, Republika Srpska će ga poštovati. 

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок