Tegeltija sa Švrakom i Lepirom

Tužilaštvo BiH će odlučiti da li je nadležno u slučaju "Dragičević"

  • 28.12.2018. 19:10

BH Tužilaštvo ocijeniće da li je nadležno da eventualno preuzme slučaj "Dragičević". To je danas dogovoreno na sastanku predstavnika VSTS sa glavnim republičkim tužiocem, Mahmutom Švrakom i glavnim banjalučkim okružnim tužiocem, Želimirom Lepriom. 

Predsjednik VSTS, Milan Tegeltija priznaje da cijeli proces predugo traje, ali javnost, poručuje, treba da ima razumijevanja. Odluka BH Tužilaštva biće poznata, čim bude donesena, kaže Tegeltija. 

"Tužioci ponekad ne mogu da ponude rješenje na tacni odmah kad se dese. Naravno, postoje i subjektivni i objektivne poteškoće u rješavanju bilo koje vrste predmeta, pogotovo onih najsloženijih. Upravo zato, u Okružnom tužilaštvu su nas obavijestili da su iscrpili sve mehanizme, i da su se zato odlučii da razmatraju ovaj korak," rekao je Tegeltija.

Tegeltija poručuje da na rad Tužilaštva ne smije da se vrši pritisak. Isto poručuje i bivši ministar unutrašnjih poslova RS, Sredoje Nović. Za ATV kaže da je politički pritisak onemogućio efikasan rad Okružnog tužilaštva, ali da se ono slučajem aktivno počelo baviti isključivo zbog pritiska javnosti. Tužioci su sada, kaže Nović, u bezizlaznoj situaciji, i svi oni koji s tim ne mogu da se nose treba da daju ostavku.

"Ili će izaći u javnost i reći u konkretnom slučaju se radi o tom, tom, tom. Ako je slučaj ubistva, da kažu, prikupili smo podatke i izvršio je taj i taj, ili će prekvalifikovati istragu i voditi u drugom pravcu, trećeg nema," rekao je Nović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, juče je poručio da nema ništa protiv da slučaj Dragičević preuzme BH Tužilaštvo, ako će se istraga tako brže privesti kraju. Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je, poručuje Dodik, krivo što slučaj tapka u mjestu, i ako uskoro ne bude pomaka, lično će, kaže, građane pozvati pred Tužilaštvo, da ih podsjete da rade svoj posao.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.