Tužilaštvo BiH: Biće preduzete sve mjere za preuzimanje Darka Eleza

  • 23.02.2021. 16:42

Tužilaštvo BiH saopštilo je da će biti preduzete sve potrebne aktivnosti za preuzimanje iz Srbije i procesuiranje Darka Eleza (41), osumnjičenog za krivična djela organizovanog kriminala.

"Nakon odluke Višeg suda u Beogradu, Tužilaštvo BiH preduzeće sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje ovog osumnjičenog za krivična djela organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju.

Ova odluka je, između ostalog, rezultat napora i saradnje Tužilaštva BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Srbije.

"U narednim danima, realizovaće se aktivnosti koordinacije i komunikacije sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim agencijama radi što skorije realizacije transporta osumnjičenog i optuženog u predmetima Tužilaštva BiH", piše u saopštenju.

Darko Elez optužen je u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka", u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravosnažne kazne zatvora od više od 130 godina.

"Tužilaštvo BiH, takođe, radi na opsežnom predmetu za organizovani kriminal koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela ubistava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i BiH", navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud u Beogradu odobrio je da Darko Elez bude izručen BiH, a konačnu odluku treba da donese ministar pravde Srbije, rečeno je Srni u ovom sudu.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.