Tužilaštvo BiH: Biće preduzete sve mjere za preuzimanje Darka Eleza

16:42, 23.02.2021.
Izvor: Srna
Thumbnail
Tužilaštvo BiH saopštilo je da će biti preduzete sve potrebne aktivnosti za preuzimanje iz Srbije i procesuiranje Darka Eleza (41), osumnjičenog za krivična djela organizovanog kriminala.

"Nakon odluke Višeg suda u Beogradu, Tužilaštvo BiH preduzeće sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje ovog osumnjičenog za krivična djela organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju.

Ova odluka je, između ostalog, rezultat napora i saradnje Tužilaštva BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Srbije.

"U narednim danima, realizovaće se aktivnosti koordinacije i komunikacije sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim agencijama radi što skorije realizacije transporta osumnjičenog i optuženog u predmetima Tužilaštva BiH", piše u saopštenju.

Darko Elez optužen je u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka", u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravosnažne kazne zatvora od više od 130 godina.

"Tužilaštvo BiH, takođe, radi na opsežnom predmetu za organizovani kriminal koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela ubistava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i BiH", navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud u Beogradu odobrio je da Darko Elez bude izručen BiH, a konačnu odluku treba da donese ministar pravde Srbije, rečeno je Srni u ovom sudu.