Turkovićeva u Njemačku ušla sa lažnim testom, pa obmanula šefa diplomatije

  • 09.03.2021. 21:35

U iščekivanju zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se ocjenjivati rad visokog predstavnika i primjena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, rasplamsavaju se sporenja o sudbini OHR-a i eventualnom izboru nasljednika Valentina Incka.

Njemački kandidat za visokog predstavnika Kristijan Šmit dobio je konkurenciju. Svog favorita Džozefa Ingrama, penzionisanog zvaničnika Svjetske banke, ponudila je Kanada.

A hronično razjedinjena BiH opet šalje dijametralno suprostavljene poruke. Dok Srbi i Hrvati zagovaraju gašenje Kancelarije, bošnjački zvaničnici i dalje vape za međunarodnim protektoratom.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković ne prestaje do šokira domaću i svjetsku javnost. Osim što je, kako prenose mediji, u Njemačku pokušala da uđe sa falsifikovanim pi-si-ar testom i naoružanom pratnjom, što je nezabilježeni skandal, na samo njoj svojstven način zaboravila je i na davno okončani Bregzit, pa je Veliku Britaniju ponovo vratila u Evropsku uniju.

Osim toga, njemačkom šefu diplomatije Hajku Masu iznijela je i "stav" o potrebi jačeg angažmana OHR-a u BiH. Uobičajeno, bez da je takvu usaglašenu instrukciju, kako to zakon nalaže, dobila od Predsjedništva BiH. I odmah joj je stigao odgovor srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika.

(Izvor: RTRS)

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином