Ministarka inostranih poslova

Turkovićeva i dalje opstruiše imenovanje nadzornog tijela

  • 16.04.2021. 12:04

Prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina nije razmatran na sjednici Savjeta ministara jer je, kako saznaje Srna, tu tačku sa dnevnog reda skinula ministarka inostranih poslova Bisera Turković.

Ova odluka, koju je predložilo Ministarstvo pravde u Savjetu ministara, trebala je da bude razmatrana na jučerašnjoj sjednici Savjeta ministara.

Revidirana strategija za rad na predmetima ratnih zločina usvojena je u septembru prošle godine na sjednici Savjeta ministara, nakon dvije godine prolongiranja tokom kojih je Ministarstvo pravde nebrojnog puta urgiralo, a Turkovićeva je opstruisala usvajanje ovog dokumenta.

Ministar pravde u Savjetu ministara Јosip Grubeša rekao je Srni da Savjet ministara nije razmatrao prijedlog odluke o imenovanju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina i da je ovaj materijal potrebno doraditi zbog činjenica da se osporavaju određena imena koja su predložena u nadzorno tijelo.

- Tvrdim da smetnje za donošenje odluke ne postoje, što ukazuje na namjerno usporavanje ovog procesa - rekao je Grubeša.

On je dodao da ga raduje što neimenovanje nadzornog tijela ne utiče u velikoj mjeri na provođenje aktivnosti i mjera predviđenih Revidiranom strategijom.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина