Tegeltiji dostavljena imena ministara i zamjenika iz Srpske i HDZ-a

16:13, 09.12.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji danas su dostavljena imena ministara i zamjenika ministara iz Republike Srpske i HDZ-a.

Za ministarske pozicije iz SNSD-a predloženi su Staša Košarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija, dok je DNS predložio Draška Aćimovića iz reda ostalih za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Kada je riječ o zamjenicima ministara iz Republike Srpske, za zamjenika ministra civilnih poslova predložen je Siniša Ilić iz Ujedinjene Srpske, za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić iz SNSD-a i za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimir Mijatović iz SP-a.

Iz HDZ-a dostavljena su imena Vjekoslava Bevande za ministra finansija i trezora, Josipa Grubeše za ministra pravde i Ankice Gudeljević za ministra civilnih poslova.

Josip Brkić predložen je za zamjenika ministra inostranih poslova, Mijo Krešić za zamjenika ministra odbrane i LJiljana Lovrić za zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija u srijedu, 11. decembra, nastavlja konsultacije sa bošnjačkim političkim partijama.

Da bi započeo proces provjere kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara, neophodno je da prijedloge kandidata za ove pozicije dostave i predstavnici bošnjačkih političkih partija.

Pročitajte još: 

Draško Aćimović DNS-ov kandidat za ministra u Savjetu ministara BiH

Radončić: Naredne sedmice odluka o ministru bezbjednosti

Opozicija me je neprijateljski dočekala na funkciju predsjedavajućeg SM

Poznati kadrovi HDZ u Savjetu ministara BiH