Predsjednik VSTS-a

Tegeltija: Sjednice bolje pripremati da bi dale rezultate

  • 11.03.2020. 17:17

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija ocijenio je da današnja tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o stanju u pravosuđu nije bila pripremljena na pravi način i da se stoga ne mogu očekivati ni neki rezultati.

"Sjednica nije imala nikakve materijale i specifične oblasti o kojima se diskutuje. Tema je bila uopštena, a i rasprava, takođe. Iz opštih rasprava teško da mogu izaći neki rezultati", rekao je Tegeltija novinarima u Sarajevu.

On je ocijenio da je današnja sjednica Predstavničkog doma BiH, osim nekoliko ekscesa pojedinih poslanika, tekla u pristojnom toku, te da je dobrim dijelom rasprava bila konstruktivna, što je način na koji i ubuduće treba raditi.

Tegeltija je rekao da se u svim parlamentima može pričati o pravosuđu i da to nije zabranjena tema, ali da je problematično ulaziti u pojedinačne predmete, kao i u strukturalna pitanja.

"Rješenja od takvih rasprava sasvim sigurno ne mogu biti dobra. Nijedan zaključak, niti odluka parlamenta ne mogu uticati na rad VSTS-a, tužilaštava i sudova u BiH", rekao je Tegeltija.

On je pozvao poslanike na saradnju.

"Mi smo spremni da saslušamo parlamentarce. Saradnja može dati rezultate", rekao je Tegeltija.

Тагови: