Tegeltija-Selaković: Nastaviti održavanje zajedničkih sjednica

  • 17.03.2021. 13:40

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izrazio je uvjerenje da će i u narednom periodu odnosi BiH i Srbije dinamično napredovati, ukazujući na potrebu nastavka održavanja zajedničkih sjednica Savjeta ministara i Vlade Srbije čim budu stvoreni povoljni epidemiološki uslovi.

Tokom današnjeg sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem u Sarajevu, Tegeltija je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje dobre saradnje dvije zemlje, bazirane na povjerenju i poštovanju, a koja je dodatno potvrđena tokom pandemije virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Predsjedavajući Savjeta ministara je, tokom razgovora o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa posebnim osvrtom na izazove sa kojima se susreću zemlje regiona usljed pandemije virusa korona, upoznao ministra Selakovića o prioritetima u radu Savjeta ministara u narednom periodu.

Tegeltija i Selaković su se saglasili da je regionalna saradnja od strateškog značaja za BiH i Srbiju, te da su jačanje dobrosusjedskih odnosa i intenziviranje saradnje u oblastima od značaja za poboljšanje životnog standarda građana za obje zemlje imperativi.

Sagovornici su ocijenili da, uprkos dobrim i konstruktivnim odnosima u različitim oblastima, između dvije zemlje postoje određena otvorena pitanja koja zahtijevaju rješavanje u budućim bilateralnim aktivnostima na političkom i ekspertskom nivou, poput razgraničenja i imovinsko-pravnih pitanja.

Oni su na sastanku izrazili nadu da će i BiH i Srbija, kao i ostale zemlje u regionu i svijetu, uspjeti uspješno da se izbore sa izazovima i posljedicama pandemije i posvete ekonomskom razvoju, a Tegeltija je zahvalio Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću za iskazanu solidarnost i pomoć svim građanima BiH u borbi protiv virusa korona. 

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина