Čeka se četvrtak

Tegeltija: SDA će odluku o Božoviću saopštiti uoči sjednice bh. parlamenta

  • 14.01.2020. 17:32

Funkcioner SNSD-a Zoran Tegeltija rekao je danas u Sarajevu da će SDA stav o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH saopštiti u četvrtak, 16. januara pred početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tegeltija, koji je i predsjedavajući Savjeta ministara, napomenuo je da je raniji dogovor bio da će biti prihvaćen kandidat za koji ni Agencija za istrage i zaštitu BiH, niti Centralna izborna komisija BiH neće imati primjedbi.

On je rekao novinarima da je danas razgovarano o predstojećoj sjednici Predstavničkog doma BiH koja će imati mnogo tačaka, te naveo da će o nekima biti još konsultacija da bi zasjedanje u četvrtak, 16. januara bilo održano u dobroj atmosferi.

Generalni sekretar SDA Halid Genjac rekao je nakon današnjih konsultacija da će stav SDA o imenovanju Božovića biti poznat u četvrtak, 16. januara, pred početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je problem personalne prirode, Genjac je
rekao da to mora biti rješavano međustranačkim dogovorom.

"Ovakvi međustranački sastanci trebalo bi da budu redovni", naveo je Genjac nakon sastanka, kojem su prisustvovale delegacije SNSD-a i SDA.

On je dodao da je danas razgovarano i o tačkama dnevnog reda predstojeće sjednice Predstavničkog doma BiH.

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović, koji je učestovovao u današnjim razgovorima, nije želio da daje izjave novinarima.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da u četvrtak, 16. januara, odluči da li će Mlađen Božović, kojeg je predložio DNS-a, biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Komisija Predstavničkog doma parlamenta BiH za pripremu izbora Savjeta ministara početkom januara nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obavezujuća za Predstavnički dom.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da bi ponovno osporavanje Božovićevog izbora značilo novu krizu u BiH.
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.