Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija sa poslodavcima: Dogovoreno formiranje pet radnih grupa

  • 27.12.2019. 12:12

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predstavnici udruženja poslodavaca Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) dogovorili su danas u Sarajevu formiranje pet radnih grupa koje će se baviti prvenstveno zaštitom domaće privrede, zakonom o PDV, javnim nabavkama, oblašću saobraćaja i ravnopravnih odnosa.

- Uspjeh BiH bez njih /poslodavaca/ nije moguć. Onoliko koliko oni budu uspješni i koliko budu radili toliko BiH ima pretpostavke za rast i razvoj. Јa i moji saradnici smo ponudili da budemo njihovi partneri - rekao je Tegeltija nakon sastanka sa članovima delegacija Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženja poslodavaca FBiH.

Tegeltija je ubijeđen da će uspjeh privrede biti vidljiv kroz plate i rast životnog standarda građana.

On je najavio izradu zajedničkog dokumenta poslovne zajednice, Savjeta ministara i vlada entiteta koji će biti izraz zajedničkih ciljeva, ali i predstavljati spisak obaveza u narednom periodu.

Delegaciju poslodavaca iz Republike Srpske predvodio je predsjednik Unije Saša Trivić, a delegaciju poslodavaca iz FBiH predsjednik Udruženja Adnan Samilbegović.